Τι είναι το κάταγμα?

Είναι η λύση της συνέχειας του οστού που επέρχεται μετά από άσκηση βίας. Το οστό χάνει την μηχανική ιδιότητα της στηρίξεως και υπάρχει έντονος πόνος στη περιοχή του κατάγματος.

Τις πρώτες 48 ώρες, στην περιοχή δημιουργείται αιμάτωμα με συρροή οστεοβλαστών. Μετά το πρώτο διήμερο, ο οργανισμός αρχίζει να μετατρέπει το αιμάτωμα σε οστικό πώρο (κόκαλο). Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρι την πλήρη συγκόλληση του οστού. Αφού ο οργανισμός επιτύχει την σταθεροποίηση του κατάγματος, αρχίζει να ανακατασκευάζει και να ομαλοποιεί το σημείο της βλάβης (REMODELING). Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί από εβδομάδες μέχρι χρόνια και χρησιμεύει στην διόρθωση μικρών παραμορφώσεων. Στα παιδιά , ο οργανισμός επιτυγχάνει μεγάλες διορθώσεις και αυτό είναι ένα από τα αίτια που σπανίως η θεραπεία είναι χειρουργική σε μικρές ηλικίες.

Μάθε όλα τα είδη και μορφές καταγμάτων και πως αυτά αντιμετωπίζονται:

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΜΑ ΣΑΣ

Είναι πολύ σημαντικό όλα τα κατάγματα να αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη τεχνική από την αρχή. Το κάθε κάταγμα χρειάζεται την ανάλογη αντιμετώπιση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε το πρόβλημά σας και να το αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Μάθετε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ?
Το Ιατρείο Αμαρουσίου είναι συμβεβλημένο με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Τηλεφωνήστε στο 210 6838058 για λεπτομέρειες.