Λευκωσία, Γεωργίου Γρίβα Διγενή 36 Β block, Γραφείο 103
+30694 0883985

Total Hip Arthroplasty

Πίνακας Περιεχομένων

Ρομποτική Χειρουργική Ισχίου Κόστος – Μέθοδος AMIS

Καλως ήρθατε στην σελίδα μας όπου μπορείτε να ενημερωθείτε και να πάρετε απαντήσεις σχετικά με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο θεραπείας του πόνου στα ισχία, την AMIS: μία νέα μέθοδος σχετικά την ρομποτική χειρουργική – αρθροπλαστική ισχίου (μάθετε το κόστος / τιμή, τα είδη, τον χρόνο ανάρρωσης, πως γίνεται, τι αποτελέσματα / επιπλοκές έχει κ.α)

Η Greek Orthopaedics, είναι μία ομάδα διακεκριμένων χειρούργων ορθοπεδικών στην Αθήνα (Ελλάδα) και ορθοπεδικών στην Λευκωσία (Κύπρο), με ειδίκευση στα ισχία, στα γόνατα και την θεραπεια της οσφυαλγίας.

Γράφει ο Ιατρός Κ. Νίκος Γρανίτσας MD: CEO και συνιδρυτής της Greek Orthopaedic.

ΑΡΘΡΙΤΙΣ Ορισμός: Τι είναι η αρθρίτιδα και πως προκαλεί πόνο στα ισχία

Με την ηλικία ολες μας οι αρθρώσεις φθείρονται.

Με την έννοια της φθοράς εννοούμε την φθορά του χόνδρου που έχει η κάθε άρθρωση για να κινείται ομαλά.

Η κίνηση μπορεί να είναι από απλώς επώδυνη όταν κουραστούμε, μέχρι να έχουμε πλήρη ανικανότητα κινήσεως λόγω τους πόνου.

Αρθρίτις, φθορά της αρθρώσεως, εκφυλιστικές αλλοιώσεις, άλατα είναι οι όροι που περιγράφουν αυτή την παθολογική κατάσταση και όλοι τους έχουν ακριβώς την ίδια σημασία

Το ισχίο είναι από τις μεγαλύτερες αρθρώσεις που μπορεί να έχει πρόβλημα και να προκαλέσει ανικανότητα βαδίσεως.

Τι είναι η Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου Amis – Ορισμός

Η αντικατάσταση της αρθρώσεως με μία τεχνητή άρθρωση καλείται ολική αρθροπλαστική και θεωρείται ένα από τα πλέον επιτυχημένα χειρουργεία του εικοστού αιώνα ως προς την μετεγχειρητική ικανοποίηση των ασθενών.

Πατέρας της ολικής αρθοπλαστικής θεωρείται ο Άγγλος ορθοπεδικός John Churnley.

Οι πρώτες αρθροπλαστικές χρονολογούνται από το 1960.

Ημιολική Αρθροπλαστική Ισχίου και Ολική: Διαφορές

Υπάρχουν δύο ειδών άρθροπλαστικές ισχίου:

 • οι ημιολικές αρθροπλαστικές και
 • οι ολικές

Οι πρώτες χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση καταγμάτων του ισχίου, τα οποία συμβαίνουν σε μεγάλης ηλικίας άτομα και γενικά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οι δεύτερες, χρησιμοποιούνται σε άτομα πού είναι υγιή και το πρόβλημά τους είναι η δυσκολία βάδισης.

Στην προκειμένη περίπτωση εκτός της κεφαλής του ισχίου, αλλάζει και η κοτύλη της λεκάνης ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο χειρουργείο.

Ποια είναι τα είδη ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου

Η μεγάλη διαφοροποίηση δεν γίνεται τόσο πολύ από τα υλικά της αρθροπλαστικής του ισχίου, λίγο πολύ όλες οι εταιρείες προσφέρουν παραπλήσια υλικά, αλλά από την προσπέλαση που κάνει ο χειρουργός για να τοποθετήσει την πρόθεση.

Υπάρχουν τρεις προσπελάσεις:

η οπίσθια
η πλάγιο πρόσθια και
η πρόσθια
Οπίσθια προσπέλαση

Αυτή ήταν η προσπέλαση που προτιμούσε ο πατέρας των ολικων, J. Churnley.

Πίστευε ότι για να έχουμε σταθερότητα σε μία πρόθεση έπρεπε να έχουμε υλικά με μεγάλο μήκος στο μηριαίο και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βάλει ένα τέτοιο υλικό παρά μόνο από μία οπίσθια προσπέλαση.

Οι περισσότεροι που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με ολική αρθροπλαστική ακούν ότι μετά από τέτοιο χειρουργείο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο Βαθύ κάθισμα π.χ. όταν πηγαίνεις τουαλέτα.

Αυτό οφείλεται στην διατομή των μυών που γίνεται για να μπορέσει ο ιατρός να έχει ένα καλό χειρουργικό πεδίο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο χειρουργείο.

Πλάγιο πρόσθια προσπέλαση

Είναι μία γρήγορη προσπέλαση όπου ο χειρουργός μπορεί να εργαστεί μόνος του με την βοήθεια της αδελφής που τον εξυπηρετεί, να τελειώσει μέσα σε μιάμιση ώρα και να μεταχειριστεί οποιοδήποτε τύπου υλικό θέλει.

Στην Αγγλία που εργαστήκαμε, ήταν ευρέως διαδεδομένη και είναι η προσπέλαση που μέχρι πριν λίγα χρόνια χρησιμοποιούσαμε.

Και οι δύο προσπέλασης που μέχρι τώρα αναφερθήκαμε, έχουνε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ο ασθενής τοποθετείται στο πλευρό του για να μπορεί ο χειρουργός να κινήσει το πόδι.

Αυτό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ως προς την μετρηση του μήκους του ποδιού μετά την τοποθέτηση της αρθροπλαστικής και πολλές φορές την στροφή του κάτω άκρου, που δεν είναι τελείως σωστή.

Επίσης δεν μπορεί να γίνει χρήση ακτινολογικού μηχανήματος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ωστε να βεβαιωθούμε οτι η κοτύλη έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση.

Πρόσθια προσπέλαση

Είναι το σημαντικότερο επίτευγμα των τελευταίων χρόνων στο θέμα της ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου.

Η πρόσθια προσπέλαση είναι ο πλέον λογικός τρόπος να φτάσει ο χειρουργός στην άρθρωση του ισχίου.

Χρησιμοποιείται από το 1836, όχι βέβαια για να γίνουν αρθροπλαστικές (τότε δεν υπήρχαν), αλλά για άλλες παθήσεις όπου οι χειρουργοί έπρεπε να ανοίξουν την άρθρωση του ισχίου, κυρίως σε τραύματα πολέμου.

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Churnley γιατί όπως ανέφερα προηγουμένως, πίστευε οτι τα υλικά της αρθροπλαστικής έπρεπε να είναι μεγάλα και μακριά για καλύτερη σταθερότητα.

Ήταν αδύνατον με αυτή την προσπέλαση να τοποθετήσει τα συγκεκριμένα υλικά.

Πριν μία δεκαετία περίπου η ελβετική εταιρεία Medacta, επαναχρησιμοποίησε την συγκεκριμένη προσπέλαση κατασκευάζοντας μικρότερες αρθροπλαστικές με ανατομικό σχήμα και ειδικά εργαλεία που ο χειρουργός δεν χρειαζόταν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο να χειρουργήσει.

Επίσης, κατασκεύασε μία ειδική έλξη του κάτω άκρου η οποία βοηθάει τον χειρουργό σε κάθε στάδιο του χειρουργείου, κάνοντας έλξη και στροφή του κάτω άκρου, που αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί (δίχως διατομή του μυϊκού συστήματος).

Είναι μία απαιτητική τεχνική με βραδεία εκμάθηση από τον χειρουργό.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ορθοπεδικοί προσφεύγουν στις άλλες δύο τεχνικές.

Επιπλέον η Medacta που έχει πατεντάρει αυτή τεχνική και ονομάζεται AMIS (interior minimal invasion Surgery), επιθυμεί δε, οι ιατροί που θα τη χρησιμοποιήσουν να περάσουν από το δικό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να τους χορηγήσει εργαλεία.

Νίκος Α. Γρανίτσας
Ορθοπεδικός Χειρουργός Γονάτων, Λευκωσία, Κύπρος

Εκπαίδευση

Προσόντα

Γλώσσες

Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Ιατρείου: Κύπρος, Λευκωσία, Γεωργίου Γρίβα Διγενή 36 Β block, Γραφείο 103, Τ.Κ: 1066

Τηλέφωνα: +35722552210 και +35797681518

Email: ngranitsas@gmail.com

Ορθοπεδικοί χειρουργοί με ειδίκευση στα
γόνατα, στα ισχία και την θεραπεία της οσφυαλγίας.

AMIS (Interior Minimal Invasion Surgery) – Πλεονεκτήματα

Η AMIS, εκτός του ότι είναι ένα ελάχιστα επεμβατικό χειρουργείο όπου ο χειρουργός δεν κόβει μυς, απλώς τους παραμερίζει και δεν χάνει αίμα, ( γρήγορη κινητοποίηση την ίδια μέρα και παραμονή στο νοσοκομείο κατά μέσο όρο δύο μέρες), εχει μερικά πολύ συγκριτικά μεγάλα πλεονεκτήματα, έναντι των υπολοίπων τεχνικών.

Ο ασθενής χειρουργείται ανάσκελα και αυτό επιτρέπει στο χειρουργό να δώσει το σωστό μήκος στο πόδι και τη σωστή στροφή επιπλέον μπορεί να γίνει έλεγχος της τοποθετήσεως της κοτύλης, με ακτινολογικό μηχάνημα την ώρα του χειρουργείου.

Επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι, ότι το εξάρθρημα του ισχίου, μία αρκετά συνηθισμένη και σοβαρή επιπλοκή με τους άλλους τρόπους χειρούργησεως, με την AMIS είναι κάτω του 1%.

Οι χειρουργοί που χειρουργούν πλεον με AMIS, δεν επιστρέφουν πίσω στις άλλες μεθόδους, λόγω όλων αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Μπορείτε να δείτε ποιοι χειρουργούν με AMIS ανά κράτος, στην ιστοσελίδα της medacta.

Επίσης εκεί θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που πιθανόν σας ενδιαφέρουν.

Αρθροπλαστικη Ισχίου χωρίς τσιμέντο / με τσιμέντο

Εκτός αυτών των βασικών διαφορετικών τεχνικών τοποθετήσεως της ολικής αρθροπλαστικής πρέπει να αναφερθούμε ότι υπάρχουν ολικές αρθροπλαστικές δίχως τσιμέντο, με τσιμέντο, κοτύλες που σφηνώνουν, κοτύλες βιδωτές, αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από την ανατομια της περιοχής που χειρουργουμε.

Δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία και άφηστε τον χειρουργό να διαλέξει αυτό που πρέπει να κάνει και που ταιριάζει καλύτερα σε σας. Το σημαντικό είναι, να έχετε μία ολική αρθροπλαστική, με σωστη τοποθετηση που εγγυάται την μακροβιότητα της προθέσεως.

Αρθροπλαστική του ισχίου σε δημόσιο νοσοκομείο η σε ιδιωτική κλινική

Το σημαντικότερο σε αυτό το ερώτημα είναι, πώς θα βρείτε ένα καλό γιατρό ο οποίος να είναι έμπειρος και να σας κάνει ένα σωστό χειρουργείο.

Καλοί γιατροί υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο.

Ο ιδιωτικός τομέας υπερτερεί, γιατί μπορεί να προσαρμόζεται ευκολότερα στις τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ ο δημόσιος έχει έναν λανθάνοντα χρόνο.

Αν σας ενδιαφέρει η AMIS, που κατά τη γνώμη μου είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην αρθροπλαστική του ισχίου τότε θα πρέπει να στραφείτε στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείτε ένα χειρουργό ορθοπεδικό που να ασχολείται με τη συγκεκριμένη τεχνική στο δημόσιο.

Το κόστος στον ιδιωτικό τομέα σίγουρα είναι μεγάλο αλλά όχι αποτρεπτικό, εάν σκεφτούμε οτι μιλάμε για ένα χειρουργείο που θα αλλάξει τη ζωή σας.

Όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση δεν έχουν πρόβλημα.

Στην περίπτωση συμμετοχής του ασφαλισμένου λόγω συμβολαίου, αυτή καλύπτεται από το δημόσιο.

Για τους υπόλοιπους εφόσον έχουν ΑΜΚΑ, υπάρχει συμμετοχή οικονομική, την οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.

Οι ανασφάλιστοι, πρέπει να πληρώσουν τα πάντα από την τσέπη τους και εκεί καλό είναι να γίνει ένας προϋπολογισμός κόστους.

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε ένα χειρουργείο με συμβατικό τρόπο, τότε ο δημόσιος τομέας με ένα καλό γιατρό θα σας δώσει ένα καλό (και οικονομικό) αποτέλεσμα.

AMIS: Νέα Μέθοδος στην Ρομποτική χειρουργική Ισχίου – Κόστος

Πόσο κοστίζει η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση AMIS;

Κόστος χειρουργείου: Αναφερόμαστε πάντοτε στο ελάχιστο επεμβατικό χειρουργείο, AMIS.

Το κόστος εξαρτάται από την επιλογή της κλινικής που θα χειρουργηθείτε.

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου στην Ελλάδα

Για την Ελλάδα εάν έχετε ΑΜΚΑ η επιπλέον επιβάρυνση θα είναι 1.500 ευρώ σε μία από τις συνεργαζόμενες κλινικές οπου μας δίνει καλές τιμές.

Επιπλέον αυτού του ποσού πρέπει να υπολογίσετε την αμοιβή της χειρουργικής ομάδας και του αναισθησιολόγου.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται ο προεγχειρητικός έλεγχος που γίνεται μία εβδομάδα με δέκα μέρες νωρίτερα του χειρουργείου και η μετεγχειρητική παρακολούθηση για όσο διάστημα χρειαστεί εντός και εκτός νοσοκομείου.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Βρείτε μας στην Λευκωσία!

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου στην Κύπρο

Στην Κύπρο το κόστος είναι μεγαλύτερο γιατί το κράτος δεν καλύπτει το χειρουργείο στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει το κόστος της μεταφοράς του εξοπλισμού από την Ελλάδα στην Κύπρο για το συγκεκριμένο χειρουργείο.

Αναλόγως της επιλογής το νοσοκομείου που θα κάνετε, η μεγαλύτερη τιμή μπορεί να είναι 9500 χιλιάδες ευρώ και οι μικρότερη 8.000. Περιλαμβάνεται ο προεγχειρητικός έλεγχος και η μετεγχειρητική παρακολούθηση

Αποκατάσταση, διάρκεια ζωής και ανάρρωση μετα από την αρθροπλαστική του ισχίου

Παρότι πρόκειται για ένα ελάχιστο επεμβατικό χειρουργείο δεν παύει να είναι ένα μεγάλο χειρουργείο.

Ο ασθενής μπορεί να παρασυρθεί λόγω του ότι δεν πονάει και ότι βαδίζει με πλήρη φόρτιση.

Ο γρηγορότερος τρόπος να έχουμε καλή ανάρρωση είναι η άφθονη ξεκούραση.

Λίγη δραστηριότητα τις πρώτες μέρες η οποία θα αυξάνει προοδευτικά πάντοτε με τη γνώμη του Ιατρού.

Τα άτομα τα οποία βάδιζαν με πατερίτσες η γενικά με δυσκολία, λόγω αγκυλωμένης αρθρώσεως, θα χρειαστούν φυσιοθεραπεία..

Η οδήγηση αυτοκινήτου εξαρτάται από το αν είναι δεξί ή αριστερό πόδι και γενικότερα από το πώς αισθάνεται ο ασθενής

Αντιβίωση λαμβάνετε για ένα δεκαήμερο περίπου.

Υπάρχουν φάρμακα που βοηθούν το πόδι να μην έχει οίδημα.

Επιστροφή στην εργασία θα υπολογίζετε τις έξι εβδομάδες, αλλά και αυτό είναι σχετικό.

Εάν η εργασία σας είναι χειρωνακτική πιθανόν να χρειάζεστε μεγαλύτερο διάστημα.

Το ερώτημα που θα μου κάνετε είναι ποια η διάρκεια ζωής μίας ολικής αρθροπλαστικής στο ισχίο.

Με τη συγκεκριμένη τεχνική πρέπει να περιμένετε πολλά χρόνια ζωής.

Η AMIS ελαχιστοποιεί τον παράγοντα τύχη.

Έχω ολική αρθροπλαστική ή οποία πάει μία χαρά ακόμη τώρα, μετά από 30 χρόνια με υλικά εκείνης της εποχής, τεχνική τοποθετήσεως πλάγιο πρόσθια, αλλά με εξαιρετική τοποθέτηση.

Λειτουργεί άψογα ακόμη και τώρα.

Αρθροπλαστική Ισχίου Φυσιοθεραπεία

Περιλαμβάνει ασκήσεις γλουτιαίων, προσαγωγών και απαγωγών του ισχίου.

Πάντως ακόμη και σε άτομα που είχαν σχεδόν ικανοποιητική βάδιση προ του χειρουργείου το να κάνουν μερικές συνεδρίες φυσιοθεραπείας για ενδυνάμωση θα επιταχύνει την ανάρρωση.

Εχω άτομα τα οποία είχαν χωλότητα βάδισεως και δίχως φυσιοθεραπεία σε 4 μήνες περπατούσαν κανονικά, με φυσιοθεραπεία η αποκατάσταση είναι περίπου τρεις εβδομάδες με τέσσερις

Μετεγχειρητικές επιπλοκές αρθροπλαστικής ισχίου Amis

Δύο είναι οι βασικότερες επιπλοκές η φλεγμονή και η θρομβοφλεβίτιδα.

Η πρώτη αντιμετωπίζεται με αλλαγή αντιβιώσεων και η δεύτερη με τα ειδικά φάρμακα.

Πρέπει να γίνει αναφορά στην χαλάρωση του υλικού.

H τεχνική AMIS δίδει άριστη τοποθέτηση, περιορίζει τα χειρουργικά λάθη και ως εκ τούτου έχω κατέβει ηλικιακά.

Eχω χειρουργήσει άτομα μικρής ηλικίας έχοντας τη βεβαιότητα ότι η πρόθεση θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια.

Εάν το ερώτημά σας είναι οτι το πόδι γνωστού σας,που είδατε και που έχει χειρουργηθεί, είναι μακρύτερο η κοντύτερο του άλλου ή ότι βαδίζει με πόνο και δυσκολία τότε μιλάτε για μία κακή τοποθέτηση της προθέσεως στο ισχίο.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνετε μία προσεκτική επιλογή γιατρού.

Υπάρχουν και άλλες επιπλοκές όπως είναι να σπάσει το κόκκαλο του μηρού η της λεκάνης κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Είναι σπάνιες επιπλοκές, αντιμετωπίζονται και συμβαίνουν σε πολύ παραμελημένα ισχία.

Η Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου AMIS είναι ένα μεγάλο χειρουργείο αλλά με τη συγκεκριμένη τεχνική γίνεται μικρό και βατό για τον πάσχοντα.

Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές, συνήθως δεν υπάρχουν και εάν θέλετε να τις ελαχιστοποιήσετε θα κάνετε ακριβώς αυτά που σας λέει ο χειρουργός σας, με ευλαβική ακρίβεια.

Να έχετε υπόψη σας ότι το συγκεκριμένο χειρουργείο θα αποκαταστήσει το χαμόγελό σας.

Μετεγχειρητικές επιπλοκές αρθροπλαστικής ισχίου Amis

αρθροπλαστικη ισχιου
Σε ένα πλαστικό φυσικού μεγέθους, μοντέλου μηρού, η ανατομική πρόθεση (δεξιά), καθοδηγεί τον χειρουργό στην τοποθέτηση, η παλαιού τύπου έχει μια ασάφεια ως προς το ακριβή άξονα.
Η σκελετική έλξη της MEDACTA για την AMIS, προσαρμοσμένη στο χειρουργικό κρεββάτι. Μαζί με τον ειδικό εξοπλισμό, το βάρος ξεπερνά τα 60 κιλά και όλα μεταφέρονται στην Κύπρο για το κάθε χειρουργείο. Εχει αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους. Στην Ελλάδα, η εταιρεία το μεταφέρει στις κλινικές προ του χειρουργείου. Η έλξη είναι απαραίτητη για την αποφυγή διατομής του μυϊκού συστήματος και δεν νοείται προσθία προσπέλαση AMIS, δίχως αυτή.

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου Βίντεο Playist από την Greek Orthopaedics

Ευχαριστούμε για τον χρόνο παραμονής σας στην σελίδα με όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ομάδα της Greek Orthopaedic.

Δείτε επιπλέον πληροφορίες:

  Close Popup

  Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

  Close Popup
  Privacy Settings saved!
  Ρυθμίσεις απορρήτου

  Για να διευκολύνουμε τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου, χρησιμοποιούμε «cookies». Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων / κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου.

  These cookies are set through our site by our advertising partners.

  Facebook Pixel
  Χρησιμοποιούμε το Facebook για να παρακολουθήσουμε τις συνδέσεις στα κανάλια κοινωνικών μέσων.
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr

  Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
  Save
  Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες
  Open Privacy settings