Φλεβική ανεπάρκεια

Η φλεβική ανεπάρκεια δεν είναι αντικείμενο των ορθοπεδικών αλλά των γενικών χειρουργών, παρόλα αυτά αναφερόμαστε σε αυτήν γιατί είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της σωστής λήψεως ιστορικού από τους γιατρούς. Πολλά άτομα αναφέρουν πόνο στο πόδι, πηγαίνουν στον ορθοπεδικό, τίθεται διάγνωση ισχιαλγίας και λαμβάνουν την σχετική αγωγή.
Ο πόνος στο πόδι μπορεί να οφείλεται σε ισχιαλγία αλλά και σε φλεβική ανεπάρκεια η οποία θέλει τελείως διαφορετική θεραπευτική αγωγή. Η ανεπάρκεια μας δίδει αίσθημα βάρους και πόνο στην γάμπα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει οίδημα στον αστράγαλο, πολλές φορές κράμπες το βράδυ, βελτιώνεται με το κρύο ή τα κρύα επιθέματα και παρουσιάζει αλλαγές στην μορφή του δέρματος όπως απολέπιση και απώλεια τριχών.
Αντιθέτως η ισχιαλγία δίδει πόνους στο πόδι αλλά ο πόνος έχει κατανομή στην περιοχή της ρίζας της οσφυϊκής μοίρας που πάσχει, δεν χειροτερεύει με την ζέστη και δεν βελτιώνεται με το κρύο, ούτε δημιουργεί αίσθηση βάρους του ποδιού όπως η φλεβική ανεπάρκεια.
Είναι κατανοητό ότι η κλινική εξέταση και η λεπτομερής λήψη του ιστορικού του πάσχοντος μπορούν να δώσουν την διάγνωση της ισχιαλγίας ή της φλεβικής ανεπάρκειας.

ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ?
Το Ιατρείο Αμαρουσίου είναι συμβεβλημένο με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Τηλεφωνήστε στο 210 6838058 για λεπτομέρειες.